Henry Sepers werd in 1955 geboren in Den Haag en woont en werkt in Amsterdam. Hij groeide op in Hoofddorp en Culemborg. In 1973 vertrok hij naar Amsterdam, waar hij Nederlands studeerde aan de Vrije Universiteit. Hij onderbrak de studie om te schrijven en werkte in die tijd als persklaarmaker/ corrector voor o.a. De Arbeiderspers, Meulenhoff en Vrij Nederland. In 1993 publiceerde hij zijn eerste roman: Het feest van de mollen. Er volgden nog zes romans, waaronder Bedachte stad (1997), De zondaars (2005).
Vanaf 2009 publiceert hij ook poëzie. Er zijn tot nu toe vier bundels verschenen: Baaierd (2009), Spreekt de troubadour (2012), Je zadelt een vlinder (2015), Stofloze afdruk (2021). Sepers’ werk verscheen grotendeels bij De Arbeiderspers, later bij uitgeverij Magonia.
Hij heeft verhalen en gedichten gepubliceerd in o.a. Hollands Maandblad, De Gids, Maatstaf, De Poëziekrant en Het Liegend Konijn, schreef poëzierecensies voor het literaire weblog Tzum en interviewt dichters voor Schrijven Magazine.In september 2015 werkte Sepers mee aan de verhalenbundel Boven de wolken, met daarin ook verhalen van o.a. Arthur Japin, André Platteel, Onno Blom . In april 2023 verscheen bij uitgeverij Magonia Sepers’ nieuwste roman: De stiefvader.
Sepers werkte tot juli 2021 als docent Nederlands op het Herman Wesselinkcollege in Amstelveen, het Marnixcollege te Ede, scholengemeenschap Helen Parkhurst in Almere, en de laatste twaalf jaar op het Vossius Gymnasium te Amsterdam.
Sepers fotografeert ook en maakt video’s. Voor de foto’s en video’s, ga naar henrysepers.myportfolio.com. en YouTube. Hij is met name in zijn video’s op zoek naar vormen waarin beeld en tekst elkaar ondersteunen. Hij doet dat bij voorbeeld in de poëziefilms Sossusvlei en De dingen, die  te zien waren op het Poëziefilmfestival in het Luxortheater in Zutphen, november 2021 en november 2023. De video’s zijn later ook nog in andere filmtheaters in het land vertoond.